Slik får du mest ut av liten balkongplass

Slik får du mest ut av liten balkongplass

Planlegg og mål opp balkongen

Før du begynner å innrede balkongen din, er det viktig å planlegge og måle opp plassen. Tenk på hva du ønsker å bruke balkongen til, om det er et sted å slappe av, spise eller dyrke planter. Mål opp plassen og lag en skisse over hvordan du ønsker å plassere møbler og planter. Dette vil hjelpe deg med å unngå å kjøpe for store eller for små møbler og planter som ikke passer på balkongen. Det vil også hjelpe deg med å utnytte plassen på en best mulig måte.

Velg riktig møblering

Når du skal møblere en liten balkong, er det viktig å velge riktig møblering for å utnytte plassen best mulig. Velg møbler som er proporsjonale med størrelsen på balkongen, og som kan foldes eller stables når de ikke er i bruk. Benker med oppbevaringsplass under setet kan være en smart løsning for å spare plass. Velg også møbler som tåler vær og vind, og som er enkle å rengjøre. Husk at mindre møbler kan gi mer plass til bevegelse og gjøre balkongen mer åpen og luftig.

Bruk veggene

Bruk veggene på balkongen din til å henge opp planter og blomsterpotter. Dette vil gi deg mer gulvplass til å bevege deg rundt på, og samtidig skape en grønn og frodig atmosfære. Du kan også henge opp hyller eller en liten hage på veggen ved hjelp av vertikale plantekasser. Dette vil gi deg enda mer plass til å dyrke urter og grønnsaker, samtidig som det gir en dekorativ touch til balkongen din. Husk å velge planter som passer til lysforholdene på balkongen din, og vann dem regelmessig for å holde dem friske og sunne.

Skap liv med planter

En av de beste måtene å skape liv og farge på en liten balkong er å fylle den med planter. Velg planter som passer til balkongens størrelse og eksponering for sollys. Hengende planter og klatreplanter kan også være en god løsning for å utnytte plassen på en smart måte. Husk å vanne plantene regelmessig og gi dem riktig næring for å sikre at de trives og blomstrer gjennom hele sommeren. Med riktig valg av planter kan du skape en grønn oase på din lille balkong.

Tenk på belysning

Tenk på belysning når du skal innrede balkongen din. Selv om du ikke har mye plass, kan riktig belysning gjøre underverker for atmosfæren. Velg gjerne en kombinasjon av ulike lyskilder, som for eksempel små lamper, lyslenker eller lykter. Det kan også være lurt å velge lys med ulike farger og intensiteter for å skape ulike stemninger. Husk også å tenke på praktiske aspekter, som for eksempel å velge lys som tåler vær og vind. Med riktig belysning kan du skape en koselig og avslappende atmosfære på balkongen din, selv om den er liten.