Norske kunstnere du bør følge på Instagram

Norske kunstnere du bør følge på Instagram

Introduksjon

Instagram har blitt en viktig plattform for kunstnere å vise frem arbeidene sine og nå ut til et større publikum. I denne artikkelen vil vi presentere noen av de mest spennende norske kunstnerne på Instagram akkurat nå. Fra maleri og fotografi til installasjonskunst og street art, disse kunstnerne representerer en bred variasjon av stiler og uttrykk. Enten du er kunstinteressert eller bare på jakt etter inspirasjon, vil du finne noe som passer for deg her. Så følg med og oppdag noen av Norges mest talentfulle kunstnere på Instagram!

1. Børre Sæthre

Børre Sæthre er en anerkjent norsk kunstner som er kjent for sine installasjoner og skulpturer. Han har stilt ut verkene sine over hele verden, inkludert på anerkjente kunstinstitusjoner som MoMA i New York og Tate Modern i London. På Instagram deler han bilder av arbeidene sine, samt inspirasjon og prosesser bak kunsten. Følgere kan få et innblikk i hans kreative verden og se hvordan han utforsker ulike materialer og former.

2. Jenny Hval

Jenny Hval er en norsk musiker og forfatter som har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Hun er kjent for sin eksperimentelle musikkstil og sine utfordrende tekster. På Instagram deler hun ofte bilder fra sine konserter og turneer, samt inspirerende sitater og tanker om kunst og kreativitet. Hennes konto er definitivt verdt å følge for alle som er interessert i alternativ musikk og kunst.

3. Sverre Malling

Sverre Malling er en norsk kunstner som er kjent for sine abstrakte malerier og installasjoner. Han har en unik stil som kombinerer geometriske former og farger på en spennende måte. Malling har stilt ut verkene sine både nasjonalt og internasjonalt, og har blitt tildelt flere priser for sitt arbeid. På Instagram deler han jevnlig bilder av sine nyeste prosjekter og gir følgerne en innsikt i sin kreative prosess. Hvis du er interessert i moderne kunst, er Sverre Malling definitivt en kunstner du bør følge på Instagram.

4. Marianne Hurum

Marianne Hurum er en norsk kunstner som er kjent for sine fargerike og abstrakte malerier. Hun har en unik stil som ofte inneholder geometriske former og sterke kontraster. Hurum har hatt flere utstillinger både nasjonalt og internasjonalt, og hennes verk er representert i flere samlinger og gallerier. På hennes Instagram-konto kan man se hennes nyeste arbeider og få et innblikk i hennes kreative prosess.

5. Lars Elling

Lars Elling er en anerkjent norsk kunstner som er kjent for sine realistiske malerier og tegninger. Han har vunnet flere priser for sitt arbeid, inkludert den prestisjetunge Carnegie Art Award i 2005. Elling er også en aktiv Instagram-bruker og deler jevnlig bilder av sitt arbeid og livet som kunstner. Følgere kan forvente å se alt fra skisser og arbeidsprosesser til ferdige verk og utstillinger. Hans Instagram-konto er en flott måte å holde seg oppdatert på hans nyeste prosjekter og få et innblikk i hans kreative prosess.

6. Ingrid Torvund

Ingrid Torvund er en norsk kunstner som er kjent for sin unike og fargerike stil. Hun er spesielt kjent for sine malerier og tegninger av mennesker og dyr, som ofte har en surrealistisk og drømmeaktig følelse. Torvund har også en stor tilstedeværelse på Instagram, der hun deler både ferdige kunstverk og arbeidsprosessen bak dem. Hun har over 60 000 følgere på plattformen, og er en av de mest populære norske kunstnerne på Instagram.

7. Per Maning

Per Maning er en norsk kunstner som er kjent for sine fotografier og installasjoner som utforsker forholdet mellom mennesker og natur. Han har blitt tildelt flere priser for sitt arbeid, inkludert Statens arbeidsstipend og Kulturrådets ærespris. På Instagram deler han bilder av sine kunstverk og gir et innblikk i sin kreative prosess. Følgere kan også se bilder av hans utstillinger og arrangementer rundt om i verden. Hvis du er interessert i samtidskunst og ønsker å følge en kunstner som utfordrer konvensjonene, bør du definitivt følge Per Maning på Instagram.

8. Ane Graff

Ane Graff er en norsk kunstner som er kjent for sitt arbeid med skulpturer, installasjoner og malerier. Hun har en mastergrad i kunst fra Kunstakademiet i Oslo og har stilt ut arbeidene sine både nasjonalt og internasjonalt. Graffs arbeid utforsker temaer som biologi, økologi og teknologi, og hun bruker ofte uvanlige materialer som organisk materiale og industrielle rester i arbeidene sine. På Instagram deler hun bilder av arbeidene sine og gir følgerne sine et innblikk i arbeidsprosessen sin.

9. Matias Faldbakken

Matias Faldbakken er en norsk kunstner som er kjent for sitt arbeid innenfor konseptuell kunst og skulptur. Han har deltatt på en rekke utstillinger både nasjonalt og internasjonalt, og hans arbeid har blitt vist på anerkjente gallerier som Gagosian og Hauser & Wirth. Faldbakken er også en anerkjent forfatter og har utgitt flere romaner og essaysamlinger. På Instagram deler han bilder av sitt arbeid og gir et innblikk i sin kreative prosess.

10. Kjell Varvin

Kjell Varvin er en norsk kunstner som er kjent for sine abstrakte malerier og skulpturer. Han har en unik stil som kombinerer geometriske former og farger på en måte som skaper en følelse av bevegelse og dybde i hans verk. Varvin har stilt ut sine verk både nasjonalt og internasjonalt, og hans arbeid kan finnes i flere offentlige og private samlinger. På Instagram deler han jevnlig bilder av sitt arbeid og gir følgerne et innblikk i hans kreative prosess. Hvis du er interessert i moderne kunst og abstrakte uttrykk, bør du definitivt følge Kjell Varvin på Instagram.

Oppsummering

Oppsummering: Instagram er en flott plattform for kunstnere å vise frem arbeidet sitt og nå ut til et bredere publikum. I denne artikkelen har vi presentert noen av de mest talentfulle norske kunstnerne på Instagram. Fra maleri til fotografi, fra abstrakt til realistisk, disse kunstnerne har alle noe unikt å tilby. Vi håper at du har funnet noen nye favoritter å følge og at du vil fortsette å støtte den norske kunstscenen på Instagram.