De beste bøkene om biler og motorsport

For deg som lever for biler og motorsport finnes det et stort utvalg av flotte bøker om alle aspekter ved temaet. Hvis du er på jakt etter inspirasjon til dine bilprosjekter eller vil lære mer om hvordan du tar vare på bilen din vil det alltid finnes en bok som dekker dine behov. Hvis du liker både motorsport, racing og bøker vil du helt garantert like Racebook. Det er kanskje ikke en tradisjonell bok, men likevel fantastisk underholdning. Men nå videre til de tradisjonelle bøkene av papir.

Klassiske biler

En flott bok du kan begynne med hvis du brenner for klassiske biler er praktverket Klassiske biler – en visuell historie. Her finner du biler fra tiden mellom 40- og 80-tallet, dette er virkelig noe for deg som liker designet brukt noen år tilbake i tid. I denne boken finner du informasjon, historie og bilder som dekker over 250 ulike klassiske og ikoniske bilmodeller.

Motorsport

Hvis du vil orientere deg litt om alle former for motorsport sammen med barnet ditt kan boken Den store boken om motorsport – verdens tøffeste og raskeste motorsykler og racerbiler være en god start. Her vil du som navnet tilsier finne informasjon om mange ulike kategorier av motorsport. Denne boken passer som et utgangspunkt før du fordyper deg, men legg altså merke til at dette er en barnebok.

For deg som vil lese mer om en av de kvinnelige pionerene innen motorsport kan Driven

A pioneer for women in motorsport – an autobiography være en flott bok. Den er på engelsk, men dessverre er det norske markedet litt for lite for å kunne rettferdiggjøre oversettelser av bøker om spesifikke temaer som dette. Likevel er dette en flott bok om Rosemary Smith som var en svært fremgangsrik fører på 60- og 70-tallet. Hun deltok i både tradisjonelle løp og flere av de lange marathon-løpene rundt om i verden.

Bøker for deg som er hobbymekaniker

Det finnes en rekke bøker for deg som i tillegg til å lese om og drømme om flotte biler vil gjøre noe arbeid på din egen bil. Moderne biler er ikke alltid like lette å gjøre noe med som eldre, men noe de aller fleste kan gjøre selv er å ta godt vare på bilen sin. Det kan både være morsomt og spare deg for mye penger samtidig som du får en flott skinnende bil. En bra bok å begynne med kan være Bilvaskeboka: bilpleie og detailing fra A til Å. Med 153 side vil du finne svaret på alle spørsmål du måtte ha om bilvask og vedlikehold av bilens lakk og glass. For deg som vanligvis bare kjører bilen inn i en automatisk bilvask kan denne boken være en god hjelp på veien til bedre bilpleie.

I tillegg til disse bøkene finnes det som du vet en rekke TV-program, filmer og lignende om biler og motorsport. Men noen ganger passer det godt å sette seg ned i sofaen med en god bok om biler og drømme seg bort, få inspirasjon eller lære noe nytt om bil.